Когато победиш можеш и да замълчиш, когато си победен - трябва да говориш. Така премиерът Бойко Борисов коментира факта, че до този момент няма от страна на ГЕРБ обобщение за изборите и медиите днес очакваха обявеното от Мария Габриел. Борисов отказа да коментира БСП и последните новини за оставката на опонента му Корнелия Нинова.

"Това си е работа на БСП", отсече той и отново нападна социолозите и прогнозите, които са давали: "Няма как да са засичали преднина на БСП, това е 7% разлика", коментира Борисов. Той пристигна в Брюксел за среща с евролидерите

С изречението "Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в която влязохме в тази кампания", Бойко Борисов обобщи изборите за ГЕРБ, признавайки отново силата на удара, който понесе, от "Апартамент гейт".

Той открои, че ГЕРБ печелят големите гардове, във възрастовата група от 30 до 50 години, умните, интелигентните и хората с висше образование, а губят от БСП при хората над 60 години. "Сиреч, аз мога да се запиша там след 13 юни", пошегува се Борисов, който след дни ще празнува рожден ден.

На въпрос предстоят ли промени в ГЕРБ, Борисов бе лаконичен, че предстои да обяви какво ще правят в следващите дни. Посочи обаче, че местните структури на ГЕРБ в областите, които губят - Добрич, Плевен - "ще чистя всичко до корен".

Според Борисов избирателната активност от 33% не е нещо драматично, тъй като на европейски избори винаги е била такава - "горе-долу е такава, това е интересът на българите". Той припомни, че от всички страни единствено България се е противопоставила на тази дата, именно заради струпването на празници, но позицията ни не е била приета.

На въпрос за отношенията между Обединените патриоти и дали поредното обостряне ще окаже въздействие върху стабилността на управлението, Борисов посочи, че "те се разправят от първия ден, щото са три остри камъка". Премиерът обаче открои, че ВМРО е дала много добър резултат, Каракачанов се справя с работата си като министър изключително добре, а Валери Симеонов и Волен Сидеров са си направили собствени кампании. Борисов заяви и че въпреки резултатите Марешки също не е за пренебрегване, тъй като той има "връзки във Франция" и приятели като Льо Пен.

Бойко Борисов заяви, че предстоят тежки преговори за ръководните постове в Европейския съюз, включително и тази вечер. В коментара му обаче тези преговори бяха представени по-скоро като пазарлъци, което неведнъж е признавано от Борисов. Той разкри, че ще дава подкрепа само срещу подкрепа Европейската агенция по труда да е в България. "Който иска да ме направи близък, да гласува за това", посочи Борисов и намекна, че такава ще бъде позицията му и спрямо избора за европейски главен прокурор.

Дали и какви още козове има, Борисов отказа да разкрие пред журналистите: "Всеки който проговори и започне да издава позиции, ще загуби. Имаме си козове, държим си ги в ръкавчетата, голямата уста е грешка...."