Всяка една лъжа и клевета ще мине през съда. В първия работен ден на Народното събрание предстои среща между партньорите от Обединени патриоти. Това обяви в студиото на Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Върху тях се е изляла изключително кафява кампания и то предимно от страна на "Атака". Джамбазки е възмутен от всички лъжи, които е чул, включително и по партийната телевизия - за мезонет, тризонет, че е от страна циганска фамилия. "Тези хора се занимаваха с гадости", коментира Ангел Джамбазки. По отношение на поведението на третия партньор - Валери Симеонов - Джамбазки нямаше забележка.

Той обаче натърти, че между трите патриотични партии няма споразумение, което да се обхваща европейските избори, заради което и трябва да се раздели политическо и лично.

Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече

Каракачанов не знае какво да очаква от малката коалиция вече

Лидерът на ВМРО е погнусен от атаките на "Атака"

Предстоят сериозни разговори, заяви няколко пъти Джамбазки. Според него обаче с подкрепата, която ВМРО имат, не могат да си позволят да продължат да бъдат уязвими от страна на техни партньори, тъй като това би стопило доверието. От ВМРО обаче ултиматуми няма да поставят.

На въпрос ще има ли "малка коалиция" за предстоящите местни избори Джамбазки отклони отговора с мотив, че те са далеч във времето, но най-вероятно ще се решава по места. Не може обаче непрекъснато да се настъпва мотиката, която те удря по носа, коментира евродепутатът.

Симеонов: Състоянието на коалицията не зависи от изборите

Симеонов: Състоянието на коалицията не зависи от изборите

Според него отношенията се определят единствено от хората в партията

Припомняме, че след изборния ден лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази недоволството си от поведението от техните коалиционни партньори от "Атака" по време на евроизборите. Той заяви, че не знае как ще се гледат в очите и как занапред ще работят с атакистите. 

В краткия си коментар след изборите лидерът на НСФБ Валери Симеонов подчерта, че състоянието на коалицията не зависи от изборите. 

Джамбазки доволен от резултата в условия на "огън в гърба"

Джамбазки доволен от резултата в условия на "огън в гърба"

Водачът на патриотичната партия не е доволен от ниската избирателна активност