Премиерът Бойко Борисов даде разяснения пред Нова телевизия по извадените документи от Елена Йончева и Корнелия Нинова за недекларирана и нова къща в Банкя от 138 кв. м.

Абсолютен компромат е това според Борисов, но и той не очаква нищо друго, тъй като наблюдава как систематично се използват методите на КГБ.

Борисов обясни, че въпросният нов и недеклаиран имот всъщност е един и същ имот, където се е родил, където живее и където ще умре. Там, заяви Борисов, сочейки снимката на имота, беше "прасето, кокошките, зайчарникът", а "от едната страна е на първия братовчед на татко, от другата страна - нашето. Двете стени на въпросната къща са самият дувар - имат покрив на 0 кота". 

Премиерът настоява веднъж завинаги да се приключи и показа всички документи - за платени данъци на въпросната пристройка, удостоверение за въвеждане в експлоатация и нотариалният акт. Борисов припомни и че телевизия ТВ7 (телевизията на Елена Йончева, Бареков и Цветан Василев по думите му) е снимала с дрон именно тази къща, а репортери са били завардили двора и са тормозели семейството му.

Три сигнала от Елена Йончева за Борисов и братовчеда

Три сигнала от Елена Йончева за Борисов и братовчеда

Депутатът от БСП обвини Борисов, че лъже за роднините си

"Аз заменки нямам, офшорни компании нямам, сметки нямам и всичко това е проверявано, проверявано, проверявано...", заяви Борисов, спомняйки си как данъчните са го проверявали за 15 години назад и са ровичкали пода за махагон и са търсели медни улуци, но са ударили на камък с под от най-евтиния материал - чам за пода и метал на улука.

Борисов обобщи отношението си към подателите на сигнала Нинова и Йончева: "Падението на тези женици вече е голямо!"

Опитите на журналистите да му зададат въпроси и за компромата за къщата в Барселона, Борисов пресече с: "Ще слушате и вие - няма само да ме питате глупости."

По думите на Борисов, когато се захваща с нещо, винаги е "на гола поляна" - от карате школата, която бие и барети, и УБО, и полицаи, през охранителната фирма ИПОН до партията ГЕРБ и всички по думите му "с тези две ръце" стават най-добрите.

"Аз съм се родил на тая ливада! Когато ние сме дошли в Банкя, нямаше нито една къща - там пасяха животните." По думите му той няма заменка, няма офшорна компания, няма сметки. "Човекът, който спря заменките се казва Бойко Борисов", заяви премиерът за себе си в трето лице.

Йончева помага на Цацаров с документи за къща в Барселона

Йончева помага на Цацаров с документи за къща в Барселона

БСП изготвя сигнал съвместно с юристи

За въпросния братовчед Радо, Борисов посочи, че той никога не е бил кмет, нито общински съветник, нито се е ползвал от обществени поръчки. Борисов потвърди, че го е пердашил много пъти, когато са били деца.

Той отново заяви, че е живял, живее и ще умре в тази къща в Банкя, а пък журналистите "ще дойдете и искам да ме заплювате, ако ме видите на друго място."

Борисов видимо беше ядосан на твърденията на социалистките за къщата му Банкя и на два пъти нарече Йончева и Нинова "женици", като ги определи и като злобни. Кампанията им обаче е напълно неадекватна, тъй като се развива в момента, в който цял свят ни хвали заради откриването на интерконектора... "А ние си говорим за един навес..."

Бойко Борисов отхвърли като несъстоятелни всички обвинения, че участва в предизборната кампания - "Аз на едно партийно събитие съм бил - в "Арена Армеец" - и иронизира възможностите си, че е успял да доведе и "Фолксваген", и папата в подкрепа на кампанията на партията си. Сега го обвиняват, също напълно несъстоятелно, че вчерашната първа копка също е част от предизборната кампания. "Ние помагаме на ПЕС да спечели изборите в Гърция", попита с усмивка Борисов и припомни, че Ципрас е от ПЕС.

Борисов: Няма за какво да подавам оставка

Борисов: Няма за какво да подавам оставка

Той е загрижен за бъдещето на ГЕРБ без него

Борисов отхвърли всякаква възможност да подаде оставка при едни лоши резултати на ГЕРБ за изборите. За Цветанов той заяви, че го изтеглил назад, а бъдещето му зависи от това доколко хората могат да опростят. Има грешка, има и прошка, посочи Борисов но призна, че изпусната от Цветанов фраза, че него няма кой да го накаже, действително много е издразнила хората.

И при загуба, и при победа и в двата случая отговорността е моя, категоричен бе Борисов по отношение на предстоящите избори.

"За навеса доста време отделихме - много важен навес е тоя навес", каза иронично премиерът на водещите накрая на интервюто.

Борисов се опасява от нов Костинброд

Борисов се опасява от нов Костинброд

Призова местните структури да поискат прошка за грешките