Премиерът Бойко Борисов тачи българските фамилии. Това сподели той пред Би Ти Ви. Повод станаха фамилиите на двете кандидати за евродепутати Мария Габриел и Ева Майдел. От първата си среща с Габриел той спомен няма.

Никой не се е родил премиер или министър, нищо ненормално няма в оставките, ненормално е да не си дадат оставките, изтъкна министър-председателят за темата с оставките.

Моят синковец има една къща за гости, колежката отсреща - три, посочи той за оставката на Манолев. Той обаче щял и парите да върне, и да понесе наказателна отговорност.

БСП нямали друг шанс за победа освен да спретнат "Костинброд 2". Те действали по методите на КГБ. Най-добрият начин да унищожиш един човек, е да събереш избрани истини за него и да ги съчетаеш, цитира той наръчника на КГБ. Имаме сигнал, в четвъртък-петък ще се готвим за ответна реакция, закани се премиерът.

Борисов се опасява от нов Костинброд

Борисов се опасява от нов Костинброд

Призова местните структури да поискат прошка за грешките

Няма да подавам оставка, няма за какво, подчерта Бойко Борисов. Ние сме от трите държави инициатори да има общ европейски главен прокурор, похвали се той. Опонентите му искали да си припишат този позитив.

Не било редно президентът Румен Радев да прави разговори за нов главен прокурор. Все едно и аз да почна да ги викам при мен, недоволен е премиерът, като по думите му това е намеса в независимата съдебна система.

Престрелка няма, има Конституция, отговори Борисов за войната с президентската институция. Президентът не е равноотдалечен.

Премиерът е доволен от проверката на имоти в чужбина и на офшорните сметки на властта. Показвали къщата на негов познат в Барселона и приписвали, че е негова. Не мога да му кажа продай си къщата, защити се премиерът.

Румен Радев към Бойко Борисов: Не каня магистрати вкъщи, искам законност

Румен Радев към Бойко Борисов: Не каня магистрати вкъщи, искам законност

МС и НС "задраскаха" състезателната процедура за избор на изтребител

За бизнеса на братовчедите той каза:" Ние сме сложна рода". С едните братовчеди не си говорели 30 години, само си махали. С другите не се виждали 40 години. Двама братовчеди съм ги бил, затова не си говорим, разказа Бойко Борисов. Двете баби се караха за една помпа и аз набих двамата братовчеди, изтъкна той. Роднините му не приватизирали външно търговски дружества. Имам къща в Банкя, там съм живял, там живея и там ще умра, увери министър-председателят.

Заради държави егоисти не сме в Шенген, според него. Общоевропейска армия не е възможна, по мнението на Борисов. Общоевропейска отбрана е паралелна структура на НАТО. За критиките на Корнелия Нинова, че еднолично изхарчил 6 милиарда лева, Борисов обясни, че дал за водоснабдяване там, "където ханъмата ходи километър за вода". Дал за пенсии, за медицински сестри.

Борисов не мисли нито за оставка, нито за отпуск

Борисов не мисли нито за оставка, нито за отпуск

На папата кусур намерихме, и Господ да слезе - ще измислим нещо

Ще има оставки, колкото трябва, закани се премиерът. Моята битка не е да си връщам партията, защото аз съм я създал, изтъкна той. Грижата му е как партията да е същата без Борисов. Вече виждал свой наследник в партията. Име няма да посочи, за да не се избият, както се изрази.

Това е като футболен тим, днес си звезда, утре си резерва, анализира премиерът. Омразата изяжда първо отвътре, това послание отправи Бойко Борисов към опонентите си.

Не се притеснявам от мръсна игра, сподели Мария Габриел. Тя се надява скандалите с програмите да не сложат печат върху кохезионната политика на ЕС. Злоупотреби и измами може да има навсякъде, но важно е да има отговорност, изтъкна Габриел. В сравнение с останалите държави стоим добре, по мнението й. Според нея няма защо да се притесняваме от двоен стандарт за влизането ни в Еврозоната. Санкциите срещу Русия вредят и на двете страни, по мнението на Мария Габриел.

Йончева помага на Цацаров с документи за къща в Барселона

Йончева помага на Цацаров с документи за къща в Барселона

БСП изготвя сигнал съвместно с юристи