От "Демократична България" предлагат необлагаем минимум за данък общ доход.

Според тях това би оставило повече средства във всички работещи българи и най-вече би облекчило финансовото положение всички.

По този начин от партията представиха своята "Визия за спасение на България". Идеите изложи бившият правосъден министър и настоящ председател на "Да, България!" Христо Иванов на брифинг, посветен на официалното представяне на "Договора за ефективни публични финанси, данъчни намаления, модернизация и растеж".

Правителството да не се крие зад гърба на КЕВР, настояват от Демократична България

Правителството да не се крие зад гърба на КЕВР, настояват от Демократична България

Призовават за иницииране на преговори с "Газпром"

Демократична България е единствената партия, която предлага намаляване на данъчното бреме, похвали се бившият правосъден министър. Иванов обясни, че мафиотската държава, държавата на Борисов, има своето финансово измерение и тя съществува като модел на изсмукване на пари от гражданите и бизнеса.

От партията предлагат и намаляване на ДДС от 20 на 18%, което би оставило милиард годишно в хората и бизнеса, би намалило стимулите за данъчни измами и би увеличило потреблението.

"Този модел трябва да бъде счупен", призова Иванов, добавяйки, че програмата на партията е най-радикалната програма за справяне с корупцията и реформиране на българската държавност.

Демократична България поиска оставката на Борисов

Демократична България поиска оставката на Борисов

Свидетели сме на поредната серия от парламентарната пародия в България

От "Демократична България" предлагат и преразпределянето на БВП да не е повече от 1/3 от него, което би ни наредило на второ място след Ирландия по този показател.

Лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов коментира, че каквото и да се случва в Борисовата държава, както казвали от съседната уличка "Витошка", всичко опира до пари.