Кабинетът "Борисов 3" трябва да подаде оставка, защото е качил България на кораба, който пътува към изтока, периферията на Европейския съюз.

Това заяви Христо Иванов на пресконференция на Демократична България.

Нинова зове за народно правосъдие
Обновена

Нинова зове за народно правосъдие

Престъпността седи на масата в Министерски съвет

Иванов посочи, че кабинетът на Борисов 3 продължава да живее в безвремие и по отношение на присъединяването ни към чакалнята на еврозоната. По думите му преди седмица Борисов е започнал да мрънка, че пак са се поставили условия, с нови изисквания, с които аргументира това че сроковете няма да се спазят.

Иванов оцени управлението на Борисов 3 като управление, в което се гарантира собственото оцеляване на управляващите.

Тома Биков: В мотивите на вота на недоверие няма и 100 г политика

Тома Биков: В мотивите на вота на недоверие няма и 100 г политика

Връщаме се в годините на СИК и ВИС, смята Елена Йончева

Бившият правосъден министър и лидер на "Да, България" призова страната да бъде преориентирана към ядрото на ЕС, което зависи в реформата на правосъдието, банките и регулаторите. "Правителството просто няма мисъл за здрави реформи", заяви Иванов.

Управлението разкритикува и лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, според който най-важният орган на управление в държавата - парламентът - е превърнат в пародия, като това се е показало с начина, по който е преминал този по този толкова важен проблем, сигурността, вот на недоверие. Дори и опозицията не е посмяла да попита къде се намира премиерът Борисов и защо той не е в зала.

Демократите в пълна готовност за още протести срещу АЕЦ "Белене"

Демократите в пълна готовност за още протести срещу АЕЦ "Белене"

Протестират пред МС при разглеждането на активирането на централата

Според Атанасов вотът на недоверие към Борисов 3 е поредното доказателство за тоталното обезличаване на най-важната българска институция. Той конкретизира, че сме свидетели на поредната серия от парламентарната пародия в България. Едновременно с това, по думите на Атанасов, публичното пространство е заето от някакъв фалшив скандал дали премиерът е собственик на остров или полуостров.

Борислав Сандов посочи като аргументи за неправилната и пагубна политика на кабинета примерите със решението за съживяване на проекта "Белене", концесията на летище "София", както и позицията на страната ни на настоящата сесия на ООН за ЮНЕСКО в Бахрейн във връзка с национален парк "Пирин". Държавите, които са подкрепили предложението ни са Танзания, Ангола, Босна и Херцеговина, Куба, Китай и Азербайджан. Нито една страна от ЕС не е подкрепила България.

11 държави извън ЕС искат отслабване на проекторешението на ЮНЕСКО за Пирин

11 държави извън ЕС искат отслабване на проекторешението на ЮНЕСКО за Пирин

Азербайджан, Буркина Фасо, Куба, Босна и Херцеговина, Зимбабве, Китай, Танзания, Бразилия, Тунис, Кувейт и Ангола

"Това е показателно за пътя, по който върви България", подчерта Борислав Сандов и допълни: По този начин се потвърждават всички аргументи за тежкото непознаване на международните актове и тежкото незачитане на процедурите на Европейския съюз и на самата страна.

"Това е моментът за вот на недоверие не само към правителството ни, но и към държавата, защото тя е беззъба", призова Сандов и добави, че българският народ има нужда от нови избори.