Обикновена българка, научена на труд, не се занимавам с политика, земна и активна съм, обичам спорта, последователна и отговорна съм. Така се представи пред БТВ Невяна Митева, кандидатът за вицепрезидент от ИК на проф. Анастас Герджиков.

Не е била в йерархична връзка с президента Румен Радев, познава го служебно и професионално, но не е работила пряко с него. Митева не се чувства в състезание с Радев.

Лично Герджиков я е поканил да се кандидатира за вицепрезидент, съобщи Невяна Митева. Познават се повече от 5 години. Тя не е взела решението за кандидатирането си веднага.

ИК регистрира Анастас Герджиков за изборите, кампанията "без забележки към другите кандидати"

ИК регистрира Анастас Герджиков за изборите, кампанията "без забележки към другите кандидати"

Президентът на България трябва да олицетворява единството на нацията

Не се възприемаме като кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и двамата сме надпартийни, не сме ангажирани политически, ако всяка партия ни подкрепя, ние сме готови да водим разговори с нея, поясни още Митева. Иначе добави, че се познават с Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет, лично, от преди той да е член на ГЕРБ. На въпроса дали биха приели подкрепата на ДПС, Митева заяви: "Всички, които искат да ни подкрепят, ще водим разговори с тях."

Вчера е била на среща на партия жени ГЕРБ и тогава за първи път се е срещнала с лидера Бойко Борисов, той е изпратил поздрави на Анастас Герджиков.

Митева каза, че познава много политици, членове на ГЕРБ, а на въпрос за публикуваната от Цвета Караянчева тяхна снимка, тя поясни, че е била на връх Каймакчалан. Общувам с всички, няма да посоча имена. Когато имаме кауза за България, бихме говорили с всички, още веднъж повтори кандидатът за вицепрезидент.

Анастас Герджиков: Президентската република е опасна

Анастас Герджиков: Президентската република е опасна

Той е за обединение между хората

Нашата двойка с Герджиков е двойката на промяната, смята тя. На въпрос лява или дясна е - тя се определи като българка. А относно това, ако заеме поста вицепрезидент, Митева каза, че посоката на работата й ще е да няма разделителни линии.