Парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България" внесе искане за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков с мотиви за цялостното му поведение като ръководител на тази институция.

"Председателят на НС злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ-ДПС", заявиха от партията.

Мотивите към предложението за решение включват обвинения в нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов; системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС; нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС.

Припомняме, преди седмица Кирил Петков намекна за възможността партията да поиска оставката на председателя на парламента. БСП вече поискаха напускането на Росен Желязков, заради въведената заповед за промяна на чл. 22 ал.7 от Правилника за работа на Народното събрание. "Възраждане" също настояха за неговата оставка.

Росен Желязков възмутен, че ПП-ДБ нарушават джентълменското споразумение

Росен Желязков възмутен, че ПП-ДБ нарушават джентълменското споразумение

А подадената вчера оставка от Денков целяла да затапи овината от националното съвещание на ГЕРБ