Да се раздели човек с министерския пост не е лична драма. Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков в Пловдив, съобщават от "24 часа". Думите му са по повод днешните рокади в кабинета, при които бяха сменени четирима министри.

Желязков подчерта, че още от първия ден оставката е в джоба на всеки министър. По негови думи да си министър е не награда, а ангажимент, който се защитава ежедневно с работата.

Той посочи, че кадровите промени в правителството трябва да се приемат като елемент от начина, по който се отговаря на протестите. Според него не това обаче е решението. Важното било да остане ангажиментът за изпълнението на правителствената програма.

Желязков призна, че му е тъжно, че се разделя с добри приятели и колеги.

Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват

Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват

Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов, но и Николина Ангелкова

Той изрази мнение, че кабинетът трябва да изкара мандата си докрай, защото изборите, на които партиите се явяват, за да кандидатстват за доверието на избирателите, са онзи съд, на който всеки защитава изпълнените ангажименти.

Според министъра в следващите месеци е важно да се създадат социално-икономически предпоставки за безпроблемното минаване през турбуленциите, които предстоят като последици от пандемията. Затова било важно да има стабилност.

По негови думи, ако са необходими още промени в правителството, за да се гарантира просперитетът на държавата, това не е лошо.

В Пловдив Желязков подписа с кмета на града и НКЖИ договора за модернизацията на жп възел Пловдив за близо 250 млн. лв.

Корнелия Нинова след ремонта: Агонията продължава

Корнелия Нинова след ремонта: Агонията продължава

Този филм сме го гледали 12 пъти - имитация на промяна