И СДС се възмути от София прайд. Това се казва в позиция на партията, която изпратиха до медиите.

От партията уточняват, че те нямат нищо против хомосексуалните хора. Според тях всеки е свободен да бъде такъв, какъвто иска. В позицията си те допълват, че тази общност има равни права с останалите български граждани и не е дискриминирана.

Като дясна консервативна партия, те обясняват, че ще отстояват ценностите на нашия народ, завещани от предците ни. Ценности, според които традиционното българско семейство е от мъж и жена, които възпитават в здрава среда децата си.

В позицията си те споделят, че не могат да мълчат, когато зад благовидни, уж образователни каузи, се посяга на психиката на невръстни деца, за да им се внуши, че няма нищо лошо да сменят пола си или да живеят в семейство с две майки или двама татковци.

Те не могат да мълчат, когато ЛГБТИ общността създава чувство за вина у останалите хора, че не признава правата им. Според тях това категорично не е така. От партията споделят, че не могат да мълчат пред опитите за обратна дискриминация от сексуалните малцинства, които прокарват по безпардонен начин идеите си и се опитват да ги налагат на всички останали и пред постоянните опити да се прокара "Истанбулската конвенция", която СДС категорично е отхвърлила и продължава да твърди, че не бива да бъде допускана в България.

България е държава с хилядолетна история, с богата култура и духовност, която е устояла на вековни робства и се е съхранила, благодарение на ценностите, стъпили върху човешката логика и Божия ред: че има два пола - мъж и жена, които създават поколение и продължават живота, черпейки сили от корените и традициите си, допълват още в позицията си.

Шествие срещу гей парада в София, подкрепено от ВМРО

Шествие срещу гей парада в София, подкрепено от ВМРО

На 12 юни ще има проява в подкрепа на традиционното българско семейство