На 12 юни ще има шествие за традиционното българско християнско семейство, което ще тръгва от НДК. Целта е да има правилна рамка за отстояване на семейството. Ние сме православен народ и не могат да ни бъдат налагани стратегии и документи за децата. Това обяви Давид Александров от сдружение РОД на пресконференция, давана от евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки. Стана ясно, че партията на войводите също подкрепя шествието - антипод на гей парада. Именно на 12 юни ще се проведе за пореден път и София прайд.

Не ЛГБТИ са дискриминирани, а традиционното християнско българско семейство. В европейските стратегии няма роля на децата и родителя, а на ЛГБТИ. В стратегията дори пишело, че родителят прави лошо, когато не позволява на детето си да направи операция за смяна на пола, категоричен бе той.

Организация ВМРО е подкрепяща, родителски организации също, сред тях "Да запазим българското семейство", Национална гражданска инициатива, Свобода на словото, "Да опазим християнското семейство", Християнреформистка партия.

Бургазлии замеряха с яйца и димки участници в "Бургас прайд"

Бургазлии замеряха с яйца и димки участници в "Бургас прайд"

Три полицейски кордона и водно оръдие охраняват събитието

ВМРО иска модел на общество, който е съхранил семейството 1300 г. мъж-жена-семейство-деца. Правото за отглеждане на деца е на родителите, не на НПО и бездетни хора, каза Джамбазки.

Ще настояваме за отмяна на документа за стратегия за децата на ЕС, съобщи от своя страна Владимир Шейтанов, адвокат от сдружение РОД.

Той обясни, че ЕС изостава по отношение на политиката за децата, като даде пример в цифри: 2008 г. децата под прага на бедност са били 19%, 2019 г. - е 22.2.%. Това са политкоректни доклади на ЕС, с които отстъпва на Русия и Китай - по въпроса за състоянието на средата за отглеждането им. За какви права говорим, когато вие провеждате политика, водеща до обедняване на децата и социално изключване.

Вторият много важен извод от резолюцията на ЕП за приемане на стратегията за децата е новият подход, който се предлага като инструмент за решаване на тези остри проблеми и включване на децата в реалната политика, като пример била Грета Тунберг.

ВМРО иска забрана на гей паради във всички общини в България!

ВМРО иска забрана на гей паради във всички общини в България!

Инициативата е на кандидата за народен представител в Бургас Георги Дракалиев

"Някой ще манипулира тези деца и ще решава в своя изгода, това е новият всеобхватен подход за промяна в средата за възпитание и отглеждане на деца. Все пак има пасаж, че пандемията се е отразила върху състоянието на децата и перспективите им. Ние сме категорично против новия подход и тази политкоректност, овластяване на незрели деца без помощта на семейството ще са ключът в решаване на европейските проблеми. От включване на Грета Тунберг в европейските проблеми нищо не е решено", обясни още Шейтанов.

Джамбазки сигнализира още, че предстои ЕК да приеме конвент, в който се засягат правата на ЛГБТИ. Бедна ни е фантазията каква буря се задава. Евродепутати очакваха мерки и спокойствие след пандемията, а първа точка беше ЛГБТИ общността. Председателката стана и каза, че Европа няма да бъде ЛГБТИ - свободна зона, докато е жива, обясни от кулоарите на Европарламента Ангел Джамбазки.

Всички сме джендъри

Всички сме джендъри

И всички сме джендъри, не защото сме тръгнали да се преориентираме сексуално, а защото границите между мъжките и женските социални функции все повече се размиват