Симпатизанти на Възраждане също излязоха на протест пред сградата на парламента. Те изразиха своето недоволство срещу правителството на Кирил Петков. Днешният протест започна в 17:00 часа.

Лидерът на партията Костадин Костадинов призова симпатизанти си да излязат на площада и да поискат оставката на премиера. По думите му правителството на Петков унищожава България. Самият Костадинов излезе сред протестиращите и ги надъхваше с патриотични песни.

С патриотични и рок песни и около 300 души продължи протестът на партия "Възраждане". Те развяват българския флаг и партийното си знаме. Полиция охранява събралите се. Столична община е осигурила и химически тоалетни. Движението по Цар Освободител е затворено. 

Сред демонстрантите излязоха и депутатите от "Възраждане". 

Отец Дионисий призова от мегафон депутатите, които са обект на покупко-продажба, да обяснят как ще гласуват. Можем ли да покажем единство, попита той. Толкова ли е трудно и ДПС, и ИТН, и ГЕРБ да дойдат, попита отец Дионисий. Няма какво да си искаме прошка и да си даваме прошка, изтъкна той. Тълпата започна да скандира: "Киро, позор, срам и затвор!".

Относно продължаващите дебати протестиращите от "Възраждане" заподозряха, че се протака, за да си спечели властта още един ден управление. Търгашите в парламента си давали още един ден на власт.

Баш мошеници и некадърници ни управлявали, според тях. Те дадоха заявка утре да са от другата страна на парламента.

Протест срещу властта ще има и в четвъртък, когато управляващите щели да видят процедурната хватка на народа.

По-рано днес и други патриотични организации излязоха на протест. На паметника на Цар Освободител се събраха протестите на ВМРО и движение "Хан Кубрат". От ВМРО настояваха за оставка на правителството. Причината за това бе позицията на Кирил Петков по темата за Македония, която от партията определиха като национално предателство.

Припомняме, че протести имаше и миналата седмица. Граждани се събраха в подкрепа на отстранения председател на НС Никола Минчев. Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов случилото се като опит за Майдан в България.

Патриотични движения на протест пред парламента

Патриотични движения на протест пред парламента

На протест пред Паметника на Цар Освободител са се събрали патриотични организации и представители на ВМРО