Оптимист съм, че на 8 февруари ще успеем най-накрая да изберем председател на Столичния общински съвет, каза пред журналисти кметът на София Васил Терзиев, цитиран от Нова телевизия.

Припомняме, че подобни надежди изрази днес и основният опонент на Терзиев за кметския пост - Ваня Григорова.

Ваня Григорова очаква бял дим над Столичния общински съвет

Ваня Григорова очаква бял дим над Столичния общински съвет

За да имаме Трети март трябва да имаме опълченци, а не чиновници

В края на януари за седми пореден път Столичният общински съвет не избра председател. Терзиев припомни, че тогава от "Продължаваме промяната - Демократична България" - "Спаси София" предложиха за председател общинския съветник Цветомир Петров.

Следващото заседание на Столичния общински съвет се очаква да се проиведе на 8 февруари.

БСП уверени, че могат да касират избора на Васил Терзиев за кмет на София

БСП уверени, че могат да касират избора на Васил Терзиев за кмет на София

Само в 13 избирателни сексции не е имало грешни протоколи

Терзиев присъства на представянето на фондация "Ангели на пътя", обединяваща родители, загубили децата си при пътнотранспортни произшествия. Информация за събитието беше представена и от БТА.

Работим по конкретни мерки, свързани с пътната инфраструктура - осветление, маркировка, легнали полицаи около училища и детски градини, както и поставяне на повече камери и интегрирането им със системата на МВР, коментира Терзиев.

Защо, сядайки зад волана, хората могат да станат убийци на пътя?

Защо, сядайки зад волана, хората могат да станат убийци на пътя?

Димитър Илиев за пътния травматизъм и манталитета - искам да има правила, но да не важат за мен

По думите му образованието и превенцията са изключително важна част от това да разберем каква е отговорността на всеки един от нас - млади и по-стари шофьори, какво се очаква от нас, какво трябва да направим, за да не продължава тази черна серия, каза още Терзиев.

Сред присъстващите на анонсирането на фондацията бяха представители на съдебната власт, народни представители, евродепутати, кметове, журналисти и граждани, както и вътрешният министър Калин Стоянов, за чието участие бе съобщено от пресцентъра на МВР.

Намалява броят  на жертвите при ПТП за година

Намалява броят на жертвите при ПТП за година

Това показва анализ на Института за пътна безопасност

Според Стоянов за няколко месеца Министерството на вътрешните работи е направило малки, но сигурни и стабилни крачки по пътя към победата във войната по пътищата. По думите му позицията на МВР е да работи за превенция, справедливост и по-тежки наказания. Калин Стоянов посочи, че вътрешното министерство защитава тази позиция ежедневно - със завишен контрол, нараснал брой на образувани бързи производства, множество отнети автомобили, повишаване на санкциите и тяхната събираемост, закупуване на мобилни и стационарни камери.

Калин Стоянов счита, че най-важното е да няма такива случаи или поне да бъдат сведени до минимум, но и да има справедливост и бързина на производството. "Знаете моята категорична позиция - там където има причинена смърт от водач с наличие на алкохол или наркотици, висока скорост или смърт на пешеходна пътека - това трябва да бъде квалифицирано като умишлено престъпление", каза още той.

Снимка 652076

Източник: МВР