На 8 февруари вероятно ще има бял дим над Столичния общински съвет. Това заяви пред БНТ общинският съветник от БСП-София и бивш кандидат-кмет Ваня Григорова.

Тя обясни, че ако може да се стигне до нов избор на кмет за София, до избор на нов общински съвет - едва ли, защото имало консенсус да се избере председател от групата на ПП-ДБ-Спаси София. На 8 февруари се очаква Столичният общински съвет вече да има председател.

БСП-София обаче няма да подкрепят председател на общинския съвет, издигнат от ПП-ДБ-Спаси София. Григорова посочи, че демонтирането на Паметника на Съветската армия в София е причината БСП-София да не участва в преговорите за мнозинство в СОС. Единствената реакция на Терзиев била, че областната управителка е изпипала добре документацията, защото била добър юрист, възмутена е Ваня Григорова.

СОС се спъна и в новото име - Цветомир Петров
Обновена

СОС се спъна и в новото име - Цветомир Петров

След като и от седмия път СОС не си избра шеф, Терзиев събра председателски съвет

Постът на председател на Столичния общински съвет трябва да бъде даден на някоя от по-малките политически сили, за да има баланс, посочи отново Григорова. Но натискът, който оказва кметът на София Васил Терзиев и ПП-ДБ върху обществото, е много голям, изтъкна тя. Ситуацията, в която се намира СОС, е в резултат на ината и егоизма на една шайка, която е решила да окупира всичко. Но постигането на баланса в разнопосочната група на ПП-ДБ-Спаси София е трудно, тъй като има ревност вътре в самата коалиция.

Тя уточни, че няма покана, а и амбицията да бъде лидер на движение "Трети март". Ваня Григорова обаче изтъкна, че няма никакво съмнение за появата на нова политическа алтернатива. Алтернативата може да е въпросната "Трети март", но може и да не е, няма как президентът да бъде лидер на една такава политическа алтернатива, коментира Ваня Григорова. Тя се надява тази нова алтернатива да бъде достатъчно силна и да е насочена към работещите хора.

"За да имаме Трети март трябва да имаме опълченци, а не чиновници", категорична бе тя.

Огнян Минчев не изключва Радев да направи партия, но в сянка

Огнян Минчев не изключва Радев да направи партия, но в сянка

Румен Радев никога не е влизал в ролята си на държавен глава, а винаги е бил страна в политическия дебат