Парламентарната група на "Възраждане" също ще откликне на поканата на президента Румен Радев за консултации с парламентарно представените партии за служебен кабинет. Пред журналисти в Партийния дом депутатът Цвета Рангелова обясни, че формацията на Костадин Костадинов ще проведе нормален диалог с държавния глава, за да се "случат нещата, които всички българи очакват".

Рангелова се надява изборите да се проведат колкото се може по-късно. "Сега се намираме в отпускарски сезон и трудно би могло да се провежда предизборна кампания, такава че да има смисъл както за партиите, така и за избирателите", коментира Цвета Рангелова.

Припомняме, че президентът Румен Радев отправи покана към всички парламентарно представени партии за консултации преди да избере и назначи следващия служебен премиер. Последната папка като възможност за редовен кабинет бе връчена и съответно върната от ИТН, които не успяха да намерят нужната парламентарна подкрепа. Днес при държавния глава ще отидат парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", ДПС, БСП и ИТН.

По-рано днес от БСП посочиха, че е най-добре предсрочните парламентарни избори да се проведат на 20 или 27 октомври, за да има време партиите да се подготвят за тях. 

БСП се обяви за избори в края на октомври, за да се подготвят партиите

БСП се обяви за избори в края на октомври, за да се подготвят партиите

Борислав Гуцанов се обяви за служебен премиер, равно отдалечен от политическите партии