Кметът на София Йорданка Фандъкова предупреди, че контролът за спазването на мерките срещу коронавируса в столицата ще бъде максимално засилен, дезинфекцията силно завишена, проверките в градския транспорт ще продължат.

Тя настоява да се разшири контролът в търговските обекти - не само през деня, но и на тези, които работят вечер.

Фандъкова смята, че тогава като че ли контролът е по-слаб.

Предизвикателството пред здравната система не са броят на леглата, а медицинските служители.

Ако сегашните мерки не се спазват, ще се премине към допълнителни и по-строги мерки, закани се кметицата.

Нови 67 детски градини в София за 3 години – планът на Фандъкова

Нови 67 детски градини в София за 3 години – планът на Фандъкова

В момента се строят 12 нови сгради

От утре ще бъде намален интервалът на движение в пиковите часове на влаковете на метрото. Това не може да бъде правено до безкрай обаче, тъй като метрото си има капацитет, затова и Фандъкова настоява да бъдат информирани хората колко е важно спазването на мерките.

Да се надяваме, че с усилията на всеки един от нас няма да се наложат допълнителни мерки, каза Фандъкова и отново настоя те да се спазват: "Най-важното е да се спазва дисциплината и за това акцентирах върху по-строгия контрол."

През вчерашния ден са извършени 381 проверки в търговски обекти, като е съставен само 1 акт за неносене на маска. Според Фандъкова това показва, че софиянци стават все по-дисциплинирани. В градския транспорт са съставени 14 акта, 4 предупредителни протокола и 3 полицейски разпореждания за неправилно носене на маски.