Всеки член на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България, е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност. Комитетът се състои от над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност, поясняват още от пресцентъра на ИК по повод обвиненията, които отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинга, на който обяви и своята оставка.

Категорично заявяваме, че Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България, в т.ч. не иска ничии оставки. Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия.

Припомняме, че на брифинга Корнелия Нинова заяви, че оставката се иска от вътрешната опозиция, от служебното правителство и от новата президентска партия през ИК за издигането на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат.

И Корнелия Нинова хвърли оставка

И Корнелия Нинова хвърли оставка

Абсолютна изненада е за Нинова, че ИК на Румен Радев и Илияна Йотова ѝ искат оставката

Антон Кутев, говорител и на двата служебни кабинета на Стефан Янев, също даде пояснение на личната си страница във фейсбук - той подчертава, че именно там, на личния си профил, е поискал оставката на Нинова, а не на официалната страница на правителството, което и не обвързва правителството на България. Самото то "в нито един момент не се е занимавало с нейната особа", заявява Антон Кутев и допълва, че искането му още по-малко пък засяга президента.

Искането си за отстраняването на Нинова от поста й на председател на БСП Антон Кутев е направил в качеството си на член на БСП от повече от две десетилетия, в това число над 15 години член на Националния съвет на партията, какъвто е и сега. "Съдбата на БСП е съдбовно важна за мен, защото в продължение на 9 години съм бил член на ИБ на НС на БСП, шест години - секретар на НС, бил съм председател на Областен съвет на партията, председател на комисии към НС и многократно член на районни и градски съвети на партията, както и на техните изпълнителни бюра. В продължение на три мандата бях народен представител от името на БСП", припомня Антон Кутев.

Антон Кутев иска лидер, който да изведе БСП на барикадата

Антон Кутев иска лидер, който да изведе БСП на барикадата

БСП се събира за първи път от три месеца