Идеята за нова Конституция показва, че чуваме хората - виждаме какъв е дневният ред и той е свързан с рестарт на системата. Идеята за нова Конституция не е опит за печелене на време от страна на кабинета. Това заяви в студиото на БиТиВи енергийният министър Теменужка Петкова.

По думите ѝ проектът на ГЕРБ за нов Основен закон е само основа за водене на разговори. "Първо ще проведем разговори с нашите коалиционни партньори. Така е редно. След това всяка една от парламентарно представените политически сили е добре дошла за диалог. Ние сме отправили покани към всички. В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени всички предложения", обясни Петкова на въпроса дали ГЕРБ ще успеят да съберат нужните им подписи.

Три дами от ГЕРБ водят разговорите за Велико народно събрание

Три дами от ГЕРБ водят разговорите за Велико народно събрание

От ДПС все още не са отговорили на поканата

Теменужка Петкова бе категорична, че в момента на страната е необходима стабилност, а такава не може да се осигури в условията на хаос и размахани юмруци. Тя все по-често си задавала въпроса дават ли си сметка протестиращите към какво тласкат държавата на фона на пандемия и икономическа криза.

Петкова допълни, че правителството е легитимно избрано, държавата е стабилна и предсрочни избори не са необходими. "Ние никога не сме били на власт заради самата власт, имаме програма и цели. Затова и хората толкова пъти са гласували за нас", увери Теменужка Петкова.

Идеята за нова Конституция - хитър ход на ГЕРБ

Идеята за нова Конституция - хитър ход на ГЕРБ

ГЕРБ ще спечели и от приемането, и от отхвърлянето на идеята