Назначени са трима заместник-министри - в министерствата на електронното управление и на здравеопазването. Това става ясно от съобщение на сайта на Министерския съвет.

Михаил Околийски става зам.-министър на здравеопазването. От 2014 той работи като експерт в българския офис на Световната здравна организация (СЗО), а към момент е негов председател. Околийски е ръководил направление "Психично здраве" в Националния център по обществено здраве и анализи. Завършил е "Социална терапия" в Хумболтовия университет в Берлин, Германия, където придобива и докторска степен по психотерапия. Член е на Изпълнителния комитет на Европейската мрежа за оценка на услугите за психично здраве (ENMESH).

Негов колега в здравното министерство ще бъде Бойко Пенков, който поема този пост за четвърти път. Той е бил и управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител на УМБАЛ "Софиямед". Завършва медицина през 1988 г. и има придобити специалности по "Вътрешни болести", "Белодробни болести" и "Болничен мениджмънт", както и дипломи по "Здравен мениджмънт" и "Администрация в здравеопазването".

Михаил Стойнов пък е назначен за заместник-министър на електронното управление. Той има управленски опит в сферата на реализацията на софтуер и информационната сигурност. Води университетски курсове и участва в съставянето на литература за програмиране във Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Техническия университет в София и Нов български университет. Завършил е "Информатика" и "Стопанско управление" в Софийския университет.

Назначени са още трима заместник-министри

Назначени са още трима заместник-министри

Мария Бояджийска отказа да заеме поста заместник-министър на околната среда и водите