Прекомерният апетит за имоти на управляващите от ГЕРБ стои зад случая Павел Баня. Това смята Красимир Янков от БСП, който коментира гербаджийските схеми на пресконференция на Позитано 20.

Премиерът Бойко Борисов се изказал неподготвен за случая Павел Баня според него. Червените са категорични, че в далаверата има хора на ГЕРБ - това е Тени Паунов - активист на ГЕРБ, обясниха от червената централа, а през 2007 е в листата за общински съветници на партията на Бойко Борисов в Павел Баня.

Червените пуснаха и видео от предизборната кампания на ГЕРБ през 2007. От него се вижда как премиерът Бойко Борисов застава зад Тени Паунов и другите, които от предизборния щаб се борят за местната власт.

Злоупотребите с имущество започнаха в началото на мандата с прекомерния апетит на Цветан Цветанов, минали през Андрей Иванов и в края на мандата започнаха да намират израз по модела Дюни и Павел баня, каза Красимир Янков.

За Павел Баня смятаме, че това е поредният крупен опит за имуществено обогатяване на хора на ГЕРБ, смята социалистът.

Припомняме, кметът на Павел Баня Станимир Радевски и концесионерът Теньо Паунов бяха задържани на 8 февруари.
Според обвинението в периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице кметът е превишил правата си е прехвърлил пет урегулирани поземлени имота (УПИ) на Паунов, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в гр. Павел Баня. Самият Паунов е съпруг на заместник-кмета на курортното градче Милена Паунова. От пресцентъра на МВР съобщиха, че той е криминално проявен за незаконно ползване на минерална вода. Паунов е изпълнявал ролята на подбудител и помагач при извършване на престъплението, сочи разследването.

Общинарите в Павел Баня са готови да свикат извънредно заседание на общинския съвет в Павел Баня.

От БСП разпространиха и видеоматериал с обръщение на премиера Борисов към жителите на Павел баня. В него лидерът на ГЕРБ сочи, на които хора от града гласува доверие.