Четирима членове на оперативна група, подпомагаща федералните служители, са убити при опит да арестуват престъпник в щата Северна Каролина, а други четирима полицаи са ранени при възникналата престрелка. Асошиейтед прес съобщава.

Оперативната група е попаднала под обстрел в столицата на щата Шарлот, докато полицаите заедно с федералните маршали  се приближавали към дома на извършителя. Името му не беше оповестено, но началникът на полицията в града заяви, че той е издирван за незаконно притежание на оръжие.

Както обясниха от щатската полиция, големият брой жертви се дължи на факта, че екипът е попаднал в засада, след което полицаите са се втурнали в неподготвено нападение в опит да спасят ранените си колеги. Ситуацията се влошила, когато друг въоръжен мъж открил огън.

"Днес загубихме няколко герои, които се бореха за сигурността на нашата общност", заяви на пресконференция началникът на полицията в града Джони Дженингс.

Мястото на инцидента все още е отцепено. Избягвайте района.

Много пътища са затворени за по-бързо движение на линейките. Моля, съдействайте на властите, предупреди полицейското управление на Шарлот-Мекленбург на Х.

След като губят трима убити и петима ранени, органите на реда решават да атакуват къщата, в която се е укривал стрелецът, с бронирани автомобили.

В битката са убити общо трима служители на реда, а петима са ранени. Един от ранените полицаи е починал в болницата.

Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър лично изрази съболезнованията си на семействата на убитите и ранените полицаи.