Не виждам потенциал това управление да бъде свалено, ако не реши само да си тръгне. Неговият хоризонт е март. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Относно това дали ще се коментира Конституцията по това време, той изрази опасение, че българското общество ще пропусне един сериозен шанс за промяна.

"Страхувам се, че Конституцията от посткомунистическата партия - БСП, беше направена така, че да не може да се променя. Този основен закон ражда системни дефекти", заяви Веселинов.

Според него промените в съдебната система и проектът за намаляване броя на депутатите не могат да се осъществят без Велико народно събрание.

"Конституция на инат не може да се направи. Никой не смята да натрапва на българските граждани промяна в основния закон", заяви депутатът по повод изчисленията, че трудно би се стигнало до ВНС.

Не си играем на "Конституция", категоричен Александър Сиди

Не си играем на "Конституция", категоричен Александър Сиди

Той отрича ВМРО да са подкрепили комисията, за да имат представители в нея

По негови думи комисията, която ще разглежда промените в Конституцията, на базата на експертни становища и на конституционалисти, ще каже дали обикновено Народно събрание има право да промени Конституцията. Конституционалисти ще бъдат привлечени в работата на Комисията, допълни Веселинов.

Относно скорошната визита на военния министър в САЩ, както и обвиненията, че страната ни е изгубила подкрепата на Съединените щати и в името да я спечели отново е готова да сключи "каквато и да е сделка", той подчерта, че това е единствено посещение за всички времена на български военен министър в Пентагона. По негови думи посрещането на Каракачанов от американския военен министър било израз на внимание от страна на Щатите.

Според Веселинов България е страната, която е заложила най-много на развитието на армията си.

"Няма сделка, не може и да има сделка. Решението на НС говори за една ескадрила. Затова ние ще трябва да купим още осем самолета", заяви той.

Десислава Атанасова оглави комисията за Конституцията
Обновена

Десислава Атанасова оглави комисията за Конституцията

БСП няма да участват, а ДПС напуснаха пленарна зала