Истанбулската конвенция няма да предизвика предсрочни избори. Това зaяви лидерът на СДС Божидар Лукарски в ефира на bTV.

Според него предсрочни избори може да има винаги, но към момента, не смята, че обстановката е чак толкова нестабилна. Не е добре за България по време на председателството ни на Съвета на Европа да има такива избори, обясни Лукарски.

Прогнозите на Лукарски са, че патриоти ще поискат нещо в управлението, което най-вероятно ще получат. Според него патриотите си изиграват картите в коалицията много добре. Доста по-добре, отколкото СДС в Реформаторския блок, изтъкна Лукарски. По думите му СДС подхожда може би малко наивно и по-идеалистично.

Румен Радев не иска ратификация на Истанбулската конвенция

Румен Радев не иска ратификация на Истанбулската конвенция

Документът е зле написан закон според президента

Припомняме, след като ратификацията на Исатнбулската конвенция мина през Министерски съвет и стигна до Народното събрание се разрази бурен дебат не само в обществото, но и сред политическите партии. Освен от ВМРО и "Атака", от БСП също се обявиха против ратификацията, като дадоха заявка и за организиране на референдум.

Президентът Румен Радев също се обяви срещу ратификацията и я нарече "зле написан закон".

"Партия, която винаги е защитавала десни консервативни ценности, а именно ДСБ, няма позиция по конвенцията", учуди се Лукарски и добави, че е очаквал да имат позиция, сходна с тази на СДС.

Не са обсъждали общи политически стъпки с НФСБ и Валери Симеонов.

"С него съм говорил многократно напоследък, но сме обсъждали само теми, свързани с общото обитаване на сградата на ул. "Раковски", подчерта лидерът на СДС. Той обясни, че двамата със Симеонов имат добра комуникация, но само на такова ниво, допълни той.