Този парламент поради ниската избирателна активност е с ниска легитимност. Toва заяви бившият външен министър на ГЕРБ Екатерина Захариева в сутрешния блок на БНТ.

Тя настоя ИТН да се държат като управляващи - предстои да си направят правителство, а не да се държат все едно ще ходят на избори, призова бившият външен министър.

Екатерина Захариева изрази и възмущенията си от вчерашното изказване на служебния вътрешен министър Бойко Рашков от трибуната на парламента, че не се справил навремето с Бойко Борисов. Не може да се заплашва със саморазправа срещу когото и да било български гражданин, още повече спрямо лидера на опозиционната партия, посочи Захариева.

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС искат ЕП да се занимае със заканите на Рашков

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС искат ЕП да се занимае със заканите на Рашков

Така се е заканвал Георги Димитров спрямо Никола Петков

По думите ѝ да си в опозиция няма нищо лошо, дори е здравословно. Служебният кабинет продължава да прави меко казано скандални назначения, посочи Захариева като даде пример с ВиК Холдинг, НАП, БЕХ, АПИ. Целта е да се назначат хора в момента, което става при договорка на париите на промяната, но с тайната договорка и задкулисие на ДПС, каза Захариева.

Тя няма притеснения от Комисията по ревизия, но иска резултати и то не за политически пиар на Мая Манолова.

Екатерина Захариева се надява другата седмица в парламента вече конструктивната работа да започне.

ГЕРБ няма да участват на консултациите при президента за кабинет

ГЕРБ няма да участват на консултациите при президента за кабинет

За ГЕРБ е чест да нямат нищо общо с това, което случва, при разединителя на нацията

Тя коментира и процедурата във ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Според нея ВСС се раздели на около 5 мнения за това дали е допустим сигналът за предсрочно освобождаване на обвинител номер едно. Това, което за мен затвърди впечатлението е, че съдебната реформа трябва да се води без емоции и професионално, посочи тя. Захариева много се надява, след като преминат страстите в парламента, да започне разговорът за съдебната реформа.

Ако се тръгва в една посока, без да се направи анализ има опасност да се върнем 20 години назад и доникъде няма да стигнем, каза Захариева.

ГЕРБ се изправиха срещу новите варвари и болшевизма

ГЕРБ се изправиха срещу новите варвари и болшевизма

600 000 български граждани и ГЕРБ били лишени от представителство