Коалицията ГЕРБ/СДС няма да участва в провеждащите се днес в президентската институция консултации за съставянето на кабинет. Решението съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на трибунка в Народното събрание.

Атанасова се аргументира, че многократно вече бил нарушен диалогът, а и се водят разговори между останалите партии, които искат да се състави правителство. Ние не считаме, че имаме място в президентската институция и провежданите от господин Радев консултации, подчерта Атанасова.

Радев насрочи консултациите за нов кабинет за петък

Радев насрочи консултациите за нов кабинет за петък

Преди да даде мандата на ИТН

Президентът Румен Радев тежко разединил българската нация и ГЕРБ смятат, че не може да бъде легитимиран като обединител. Господин Радев наруши този принцип, раздели българската нация и в момента няма как да започне да ни обединява, подчерта зам.-председателят на партията Даниел Митов. Според него държавният глава трябва да плати цената за това разделение на предстоящите президентски избори.

Радев назначи служебен кабинет, когото лично инструктира да участва пряко и директно в предизборната кампания, като се опитва да дискредитират с клевети една единствена коалицията - ГЕР/СДС, изтъкна Митов.

От своя страна Томислав Дончев заяви, че за ГЕРБ е чест да нямат нищо общо с това, което случва, да бъдат изолирани и ограничени от това, което се случва от абсолютно различните като цели и идеология политически сили. ГЕРБ ще изпълнят най-съвестно ангажиментите си към хората, каза Дончев.

По думите му да събереш политически субекти, които нямат нищо общо помежду си и нямат програма, няма нищо общо с принципите. Ние ще бъдем горди да бъдем опозиция, каза още Томислав Дончев.

До час от ИТН изпращат официална покана до всички без ГЕРБ

До час от ИТН изпращат официална покана до всички без ГЕРБ

Разговорите няма да са за коалиция, увериха от ИТН