Преговорният процес между ГЕРБ и ПП-ДБ е унизителен. Тази оценка даде пред медиите в Партийния дом депутатът от ИТН Станислав Балабанов и повтори тезата си, че в момента ПП преговарят с този, когото преди година и половина арестували, а разговорите се водят за разпределение на държавата 50:50.

Преди това Станислав Балабанов обяви на брифинг в НС, че "Има такъв народ" продължава битка за всенародното допитване. Формацията е внесла промени законодателството.

ИТН са убедени, че хората наистина трябва да бъдат питани. Преди 3 месеца сглобката е отхвърлила предложенията им, но въпреки това и сега формацията ще пробва да даде тласък за нови промени. ИТН предлага единен подход. Прагът за подписката за провеждане на национален референдум да е 2,5% от хората с избирателни права. Това е около 130 000 души. На база на техните подписи референдумът обаче да е задължителен.

Времето за събиране на подписите да е 6 месеца, а за местен това време да е 5 месеца, предлагат още депутатите на Слави Трифонов. Въпреки че ИТН били изправени пред корупционери, които искали да си поделят държавата, те се надяват идеите им да минат. Законът за прякото участие на гражданите е само битка на ИТН, похвали се Балабанов, въпреки че след това пък се оплака, че ПП-ДБ искали да внесат свои промени, които обаче заимствали от тях.

ИТН: Сглобката е за кошчето за боклук

ИТН: Сглобката е за кошчето за боклук

Министър Тодор Тагарев не е българин в главата си