Провеждаме преговори с другите партии за балотажите, в които БСП участва в цялата страна. Това информира лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на столетницата.

По думите й разговорите са започнали с темата за втория тур на вота за кмет на София. Нинова е провела разговор по въпроса с лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Двамата са се споразумели ИТН да подкрепи кандидата на БСП Ваня Григорова.

Нинова празнува победа над "модела ГЕРБ"

Нинова празнува победа над "модела ГЕРБ"

Тя отчете и че скандалът, разразил се около машините за гласуване, не е повлиял на активността на изборите

Припомняме, че според данни от екзит пол Васил Терзиев от ПП/ДБ и Спаси София печели 38,8% подкрепа на вота за кмет на София. Ваня Григорова заема второ място с 19,3%, задминавайки Антон Хекимян - 18.9%. Очаква се окончателните данни на Общинската избирателна комисия (ОИК) да потвърдят дали Григорова ще е опонента на Терзиев на балотажа на изборите за столичен кмет. 

В началото на 2021 г. Слави Трифонов отказа сътрудничество на Корнелия Нинова, която се опита да организира обединение "за свободни и честни избори". Тогава лидерът на ИТН. Тогава той обяви, че Нинова е имала на разположение 11 години да направи много за честността на изборите и я оприличи с котарака Леополд от руско анимационно филмче, който казва: "Ребята, давайте жить дружно!"