Войната в Украйна ще продължи дълго. Това прогнозира пред БНТ бившият премиер Иван Костов.

И двете страни няма да получат превес на силите. Ако има мир, той ще е с тлеещ конфликт като между Израел и Палестина, по думите му. Това би създало много рискове за България, според него.

Тази война дестабилизира не само икономически, но и политически, заяви Костов. България трябва да е по-активна в модернизацията на армията, да влезем в Еврозоната и Шенген. Войната в Украйна ще е състезание на оръжия. Русия няма шанс да спечели тази война от технологична гледна точка, прогнозира Костов.

Нищо добро не се вижда за България, опасява се той. БСП и "Възраждане" държат България в периферията на ЕС, коментира бившият премиер. Президентът и премиерът не убеждават обществото, че позицията ни срещу войната в Украйна е правилна. Той припомни дори, че се в говорело, че искаме да внасяме газ от "Газпром", което е грешно.

Президентът Радев говори като руски агент на влияние, смята Иван Костов.

Радев: Вето на оръжията за Украйна е безпредметно

Радев: Вето на оръжията за Украйна е безпредметно

Президентът без илюзии от фейсбуци за заместващата техника

Няма икономическа криза в България, при положение, че бележим икономически растеж, по думите му. Костов отчете, че вероятно са се задълбочили неравенствата, защото е поскъпнала малката кошница.

Концентрираната политика на ЕС и САЩ са намалили цената на енергоносителите, а не служебният кабинет. ЕС вече не зависи от руски доставки, посочи Костов.

Блокирането на Народното събрание е спряло разпада на мафиотската пирамида, настанена във властта, според него. Иван Костов каза още, че ГЕРБ управляват през несменените ръководства на държавни органи.

Гечев: Ако Радев продължи политиката си на тема "Мутри, вън!", може да си стиснем ръцете

Гечев: Ако Радев продължи политиката си на тема "Мутри, вън!", може да си стиснем ръцете

Мафията контролира в значителна степен съдебната система, смята той

Той иска да изпълним условията на Плана за възстановяване и устойчивост ПВУ) със съдебна реформа и механизъм за контрол върху главния прокурор. Иван Костов отново подчерта, че трябва да влезе в Еврозоната и Шенген.

ДСБ и "Да, България" правят компромис с обединението с ПП, но такива компромиси се правят и в Европа, по думите му. Той подкрепя ДСБ и се надява, че те ще сложат своя отпечатък върху обединението.

Костов отбеляза и единодушното гласуване в парламента за декларацията за събитията в РСМ. Именно югозападната ни съседка се отклонява от ЕС, а нашата позиция е европейска, по думите му.