Документът, който може би ще подпишат ГЕРБ и ПП/ДБ, е важно какво съдържа, а не как ще се казва. Това коментира на влизане на лидерската среща между ГЕРБ и ПП/ДБ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Към началото на срещата в парламентарната сграда видяхме да влизат освен Иванов, така също и съпредседателят на "Промяната" и финансов министър Асен Василев, както премиерът Николай Денков и вицепремиерът и външен министър от ГЕРБ Мария Габриел. От страничен вход пък влезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Никой, освен Христо Иванов, не прояви словоохотливост пред чакащите медии.

"Трябва да се подпише документ, който ясно да урежда нашите взаимни ангажименти. Важно е съдържанието на документа, заглавието ще го уйдуйдишем някак си. Трябва да си дадем отговор на въпроса досега имаше една цяла поредица ангажименти, ясна поета съвместна програма и ясно поетия ангажимент да я изпълняваме заедно. Така че - нека да видим какво колегите от ГЕРБ имат наум като документ, но със сигурност това, което трябва, е да си доизясним взаимните ангажименти и очаквания, за да може да работи правителството", коментира Иванов.

Попитан дали е оптимист за бъдещето на ротационния кабинет, лидерът на "градската десница" отсече, че е "просто реалист", което значело да се свърши работа.

Припомняме, че по-рано три от основните лица на ПП - Лена Бориславова, Николай Денков и Асен Василев коментираха с категоричност, че не е необходимо подписване на коалиционно споразумение - основно условие, поставено от ГЕРБ.

И Асен Василев не вижда нужда от още подписи и документи, които да не се спазват

И Асен Василев не вижда нужда от още подписи и документи, които да не се спазват

Не счита за нужно да се подписва коалиционно споразумение с ГЕРБ