Постижение за българската дипломация. Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов определи решението на Народното събрание за приемане на предложението на френското председателство на ЕС за урегулиране на въпроса със Северна Македония, представляващо вдигане на българското вето при последващи гаранции от страна на ЕС, че Скопие ще изпълни ангажиментите си в бъдеще. Документът мина успешно през пленарна зала с гласовете на "Продължаваме промяната", "Демократична България", ГЕРБ и ДПС, като "против" бяха от ИТН и "Възраждане", а БСП се въздържаха.

"Това е едно постижение за българската дипломация. За усилията на правителството, за усилията на няколко правителства всъщност. С което България наистина добре защитава своя интерес", оптимистично уверен бе лидерът на "градската десница".

Със 170 гласа парламентът вдигна ветото върху преговорите на Северна Македония с ЕС

Със 170 гласа парламентът вдигна ветото върху преговорите на Северна Македония с ЕС

ДБ, ПП, ГЕРБ/СДС и ДПС подкрепиха, против бяха от Възраждане и ИТН

Подчерта още - оттук нататък България трябва да използва инструментите, предоставени й от ЕС, за да реализира политиките си и да изгради взаимно приемане и приятелство по оста София-Скопие.

Христо Иванов отхвърли обвиненията от страна на Тошко Йорданов, че партията му заедно с ГЕРБ, ДПС и ПП са оформили нова коалиция, подкрепяйки думите си и с цитат от бащата на психоанализата.

"Става дума за гласуване по важен конкретен въпрос. Такива важни конкретни въпроси, такива гласувания, има във всеки парламент. Ще ви припомня какво казва Зигмунд Фройд на своите ученици - понякога една пура е просто една пура."

Слави Трифонов за ветото без маска и цензура

Слави Трифонов за ветото без маска и цензура

До вчера за ПП и ДБ беше невъзможно да общуват ГЕРБ и ДПС, а днес Петков, Иванов, Пеевски и Борисов са прегърнати!