Българският евродепутат от "Има такъв народ (ИТН) Ивайло Вълчев е избран за заместник-координатор на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в комисията за култура и образование (КУЛТ/CULT) в Европейския парламент (ЕП). Вълчев заема ключова позиция в процеса по взимане на решения, защото координатори на групи и заместниците им преговарят с колегите си от другите политически семейства за организацията на работата в комисията, съобщават от ИТН.

Като основни приоритети за работата си в комисията Ивайло Вълчев посочва запазването на националните компетенции на държавите от Европейския съюз (ЕС) в сферата на образованието с цел опазване на националните културни особености и морал, защитата на авторските права за хората от сектора на културата, както и увеличаване на бюджетите на програмите Творческа Европа и Еразъм+.

"Щастлив съм, че ще мога да заема една активна позиция в комисия, с чиято дейност съм добре запознат. Именно фактът, че до този момент съм се занимавал с културна дейност като автор и работата ми в областта на медиите ми помогна да убедя своите колеги от ЕКР да ми гласуват нужното доверие и да ги представлявам при взимането на решения за дейността на комисията", коментира евродепутатът от ИТН.

ИТН се присъедини към групата на Европейските консерватори и реформисти

ИТН се присъедини към групата на Европейските консерватори и реформисти

Ивайло Вълчев е бил приет единодушно от всички членове на ЕКР