Изборът на парламентарната квота на ВСС е бил прозрачен. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

Категорично нямаше договорки, каза Цветанов. По отношение на снимките, на които се вижда как депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова "подсказва" на колегите си в зала чрез знаци за кого как да гласуват, Цветанов заяви, че при много от народните представители е имало технически проблем с устройствата.

Марешки пита всъщност кого изпращат във ВСС

Марешки пита всъщност кого изпращат във ВСС

Изборът бил предрешен, а задкулисни игри опорочавали избора

Той уточни, че Дукова е сигнализирала именно за проблем с устройството. "Не трябва да обвързваме действията й с подсказване", добави Цветанов.

По повод думите на вицепремиера Валери Симеонов, че няма диалог между управляващите и има сериозни разминавания по важни теми, Цветанов каза, че Валери Симеонов е прям човек и понякога в своята емоция споделял неща, които трябва да бъдат изчистени във формат между коалиционните партньори.

Каракачанов опровергава Симеонов: Коалицията не скърца

Каракачанов опровергава Симеонов: Коалицията не скърца

Разминаване между съпартийците

Няма противопоставяне между институциите, каза Цветанов по повод темата за закупуването на изтребители. По думите му трябва да има гаранция, че процедурата ще бъде прозрачна.

"Тази процедура е започнала през 2010 година. През 2012 година лично президентът Румен Радев, тогава като главнокомандващ ВВС, дава висока оценка на F-16.

През 2014 година след посещение на Радев в Унгария, той става най-големият радетел за "Грипен" и дори пише опорните точки на премиера Орешарски", уточни Цветанов.

През 2015 г. всички си спомняме за демонстративната оставка, която беше хвърлена от Радев, припомни Цветанов. По думите му тогава се е взело решение Радев да вземе окончателното решение за самолетите. До 2016 г. критериите са били 7, но месец и половина преди оставката на Радев, е въведен нов допълнителен критерии, който е бил основанието за дисквалифицирането на един от участниците, уточни Цветанов.

От Ню Йорк президентът моли съветниците около Борисов да четат повече

От Ню Йорк президентът моли съветниците около Борисов да четат повече

Национална сигурност не се гради всеки ден със смяна на позициите

"Само давам фактите, вие си направете изводите. Аз нямам право да правя такива безпочвени обвинения, каквито прави президентът", заяви Цветанов.