Ръководството на БСП "Изгрев" в столицата изключи от партията районият кмет д-р Делян Георгиев. Под негово ръководство са трите столични квартала "Изгрев", "Изток" и "Дианабад", съобши БНТ.

"Вчера БСП "Изгрев" реши, че съм най-лошият кмет, който някога са подкрепяли и изразяват искрено съжаление за това. Партията "сваля политическо доверие" от мен и ме изключва от състава си, поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на "независима политика на всички нива", недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики", заяви Георгиев, цитиран от националната телевизия.

Депутатите завършиха на маратона Промяна на Изборния кодекс

Депутатите завършиха на маратона Промяна на Изборния кодекс

Окончателно върнаха хартиената бюлетина

Според него на решението на районната партийна организация се е отразила и позицията му срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.

"Моята категорична позиция срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини също изигра голяма роля във вчерашните събития. От нищо не се срамувам и за нищо не съжалявам. Винаги съм отстоявал мнението си, когато съм убеден в неговата правота. И да, в район "Изгрев" управляват хората на "Изток", "Изгрев" и "Дианабад", не партийни централи и номенклатурни безполезници. Аз не съм "професионален политик", а един от онези, които наричаме "Изгрев" наш дом. Затова, оценки за работата си приемам само от тях - моите съкварталци. Другото е вятър...", коментира Делян Георгиев.

Върнете се под крилото на БСП, зове Нинова бивши червени гласове

Върнете се под крилото на БСП, зове Нинова бивши червени гласове

Конгресът на БСП остава февруари месец