Управлява се трудно както със 130 гласа, така и с 121 гласа. Важно е да работят комисиите и актуализацията на бюджета да бъде приета. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът и председател на ПГ на БСП Георги Свиленски.

Попитан има ли опасност да бъде бламирана актуализацията на бюджета, той каза, че всичко е възможно. "Вие очаквахте ли да изтеглят министрите в 15 часа? Всичко очаквам. Важното е как ще обяснят на гражданите защо няма да има увеличение на пенсиите и помощи за бизнеса", каза той.

Василев: Пенсиите не са риск за финансите на държавата

Василев: Пенсиите не са риск за финансите на държавата

Бюджетът на ДОО бе актуализиран в комисия с опасения, но без сътресения

Той едновременно заяви, че е останал изненада от поведението на колегите си от "Има такъв народ", от друга страна, посочи, че това не се случва за първи път - напротив, за втори път ИТН ще излъжат българските граждани. "Веднъж го направиха миналата година в 45-ото Народно събрание, когато на второ четене не подкрепиха бюджета. Така че, ако и сега не го подкрепят, това ще бъде за втори път да излъжат българските граждани", посочи Свиленски.

Според него няма нужда от вот на доверие. "Конфигурацията в Народното събрание е ясна. Нито едните, нито другите, както и да се съберат няма да успеят", пресмята Свиленски гласовете на депутатите.

Така че, по думите на Свиленски, "обществото да реши - предсрочни избори или да се намери наистина отговорно мнозинство, което да подкрепи първо бюджета".

"Търсим отговорни народни представители", заяви депутатът и добави, че когато не може да се избере правителство и не може да се приеме бюджет, се отива на избори. "Въпросът е какво е полезно за България", предупреди червеният депутат.

ПП: По-добре правителство на малцинството, отколкото извиване на ръце

ПП: По-добре правителство на малцинството, отколкото извиване на ръце

Продължаваме промяната продължават, търсят се 12 депутати