Разпратеният до всички евродепутати видеозапис от т.нар. "Отровно трио", който според тях свидетелства за прикриване на злоупотреби в Министерство на земеделието, вече е коментиран и целта на въпросното видео е била "политическа провокация". Това заяви земеделският министър Десислава Танева в Сливен, цитирана от БНР.

Изпратеният запис е на нейн видеоразговор със земеделски производители, в който според Триото, тя дава ясни инструкции как да се прикриват злоупотребите, за да бъде продължено финансирането за България.

"Аз съм българка и винаги ще бъда такава и ние трябва да се представяме пред хората винаги с най-доброто, което можем да представим", каза още министър Танева в отговор на действията на Отровното трио в навечерието на дебата в Европейския парламент за върховенството на закона в България на 5 октомври.

От "Демократична България" искат оставката на Десислава Танева за защита на измами с евросредства

От "Демократична България" искат оставката на Десислава Танева за защита на измами с евросредства

Предупреждавала хората от сектора да си мълчат за проблеми в програмата "Обвързана подкрепа"

"Всеки навсякъде греши. Няма друг мандат министър, който да е проверявал повече, с по-голям завишен контрол, отколкото аз. Всичко мога с цифри да го докажа. Общо взето от ей такива общи фрази, общо празно говорене сами си правим всичко, което ни се случва и което мислят за нас", посочи още тя.

В Сливен Танева се срещна със земеделски организации от Югоизточна България, а повод за срещата бе новата обща селскостопанска политика и постигането на зелените цели.