Днес изтича срокът на работа на временната комисия по имунитетите, без да е проведено нито едно заседание в нея.

Припомняме, че тя беше съставена на 14 юни, преди повече от месец, с целта да провери основанията за поисканите от Иван Гешев имунитети от Кирил Петков, Бойко Борисов и Даниел Александров, както и за да разгледа искането на държавното обвинение по отношение на обвинения за търговия с влияние Димитър Аврамов от ДПС.

Бойко Борисов е разследван по, "Барселонагейт", Петков за декларация за гражданството си, а Александров за блудство. И в трите случая Гешев е действал по предложение на Софийската градска прокуратура.

Междувременно те обявиха, че ще подадат имунитетите си.

По решение на Народното събрание комисията трябваше да се състои от 12 депутати - по двама от всяка парламентарна група. Понеже от БСП и ИТН не са излъчили свои представители, на практика избраните са били осем.

От тях само петима се явяват на първото заседание на комисията на 4 юли.

Председателстващият заседанието Хамид Хамид обявява, че понеже от 12 депутата са дошли само пет, кворум няма. Така заседанието се проваля.

За да не бъде то съвсем безсмислено, депутатите обсъдиха по-нататъшните си действия. Те решиха да се обърнат към председателя на парламента Росен Желязков и да поискат от него да отправи запитване към наблюдаващия прокурор дали заседанията да бъдат открити.

Нинова очаква работата на комисията за имунитетите да се протака

Нинова очаква работата на комисията за имунитетите да се протака

Все по-малко била оптимист, че новосъздаденият кабинет "Денков" ще издържи