Генерално проблема не е в липсата на закони, а в тяхното прилагане. По времето на Борисов бе построена ограда, която на места е силно компрометирана. Похарчиха се едни пари и после съоръжението бе изоставено. Това заяви в ефира на депутатът от Продължаваме промяната Йордан Терзийски по повод инцидента с ударения полицейски бус през изминалия ден.

По думите му Телената ограда по границата с Турция може да бъде компрометирана всеки един момент от силния мигрантски натиск. Защо трябва да ремонтираме нещо няколко години след като е построено, запита народния представител.

Терзийски посочи, че Изборният кодекс не е важен за обществото, а темата се повдига от ГЕРБ, БСП и ДПС. Първото нещо, което НС направи е да върне хартиената бюлетина. 50 дни не се занимаваме с приоритетите на обществото, не се занимавам с бюджет, поясни той.

Депутатът подчерта, че ПП са изненадани от дневния ред на БСП.

Според него с промените в ИК хората нямат право на избор. Машините са превърнати в принтери, ще се броят хартиените отрязъци. На изборите в секциите с хартиени бюлетини имаше 460 000 невалидни бюлетини, допълни той.. Ние сега се връщаме назад, категоричен бе депутатът.

Терзийски заяви, че не е сигурни дали промените в ИК ще бъдат приети заради противоречивите сигнали от ГЕРБ. Политическата шизофрения цели да скрие управленската импотентност, добави той.

Той отправи призив за създаване на работещо правителство с ясни приоритети. Водещите теми за обществото за Шенген, еврозоната и доходите, каза още Терзийски.