Къде са ваксините, които обеща "братът" Бойко за братята македонци? Това се пита в коментар във в. "Слободен печат".

Авторът на статията - Любиша Николов, пояснява, че става въпрос за онези, за които македонският здравен министър Венко Филипче специално е пътувал до София и за които премиерът Зоран Заев предварително е благодарил "за братската помощ".

В коментара се изтъква, че за добросъседство не са нужни договори, а готовност да се помогне с обикновени неща в момент, когато те са нужни на приятеля, на "брата".

Вучич: Сърбия е единствената страна без претенции към Северна Македония

Вучич: Сърбия е единствената страна без претенции към Северна Македония

В политическите отношения, с изключение на различните позиции по въпроса за независимостта на Косово, ние нямаме разногласия

"Какъвто и да е Вучич (сръбският президент - бел.ред.), но се появи на Свети Трифон на Табановце и донесе първите ваксини за македонците. Нито ЕС, нито българите, нито гърците, никой друг", пише авторът на статията.

По негови думи от цялата българска "помощ" до момента С. Македония получава само обиди, унижения и изнудване.

Според автора "вождът от Белград" е дал урок на България, че трябва още много да работи върху дипломацията и геостратегията, за да изгради по-силни връзки със западната си съседка.

Той е категоричен, че Вучич все повече се налага като балкански лидер, от когото мнозина в региона могат да учат как се води политика. Не трябва да го обичаш, но не можеш да не го уважаваш, посочва авторът.