Кристалина Георгиева си позволи да каже, че бежанците у нас можели да помогнат за решаване на демографския проблем и проблемите на пазара на труда в България. За да каже подобно нещо, явно българският еврокомисар е все по-малко български, а и все по-малко еврокомисар.

Това се посочва в позиция, разпространена от ВМРО.

Възмутително е чиновническо говорене, което е далеч от реалността. Ако нелегалните имигранти от Кот д‘Ивоар, представящи се за сирийски бежанци, можеха да подобрят демографската ситуация и пазара на труда, ние и бездруго имаме цигани, при които демографската ситуация не е хич лоша, с ирония посочват от ВМРО.

Още в началото на бежанската вълна Кристалина Георгиева на практика изчезна. Що за еврокомисар, отговарящ за бедствията и кризите е тя? И като такава е излъчена все пак от България! Един български политик с ресор „бедствия" трябва да знае, че най-голямото бедствие за страната ни е точно демографският въпрос, възмутени са от партията.

Може би Георгиева е отвикнала от българския пейзаж и вероятно трябва да ù се припомни, че прирастът у нас далеч не е проблем - той се поддържа от гетоизирани несоциализирани общности, без шансове на пазара на труда. В позицията се напомня основният проблем: българите се изгубват като етнос.

Така че, не е ясно с какво хора от Африка или арабските страни ще попречат на изчезването на българите. По-вероятно е да ускорят процеса. Достатъчно е да видим примера на Гърция, в която вече са стотици хиляди. Не трябва да забравяме, че в южната ни съседка имигрантската вълна е причина за сериозни социални конфликти, припомнят от ВМРО и добавят, че нямат нищо против сирийските бежанци. Но не може да се отрече, че заедно с тях Турция на практика позволява износа на нелегални мигранти от африкански държави. Дори центърът на София вече прилича на малко Мали, констатират от партията.

Затова ВМРО иска плътно затваряне на зелената граница с Турция, увеличаване на числеността на гранична полиция и разполагане на жандармерия в районите около центровете за настаняване на бежанци.

Припомняме, вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев призна, че е имало близо 10 бежанци, които са били хванати на турската ни граница, установени като застрашаващи националната сигурност.
Броят на бежанците вече е много над 5000, като над 7000 вече е рискован. МВР шефът не изключи до края на годината броят да достигне 11 хиляди.