Каква политическа отговорност да понасям за КФН, избран и контролиран от парламента. Такъв въпрос зададе премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна на народното събрание на извънредното заседание днес.

Той също така изрази учудването си, че изобщо представители на правителството са повикани в парламента при положение, че Комисията по финансов надзор е изцяло под шапката на парламента. По думите на Борисов, той, Томислав Дончев, Владислав Горанов са дошли единствено и само от уважение.

Зам.-шефът на КФН внесе доклад и оставка

Зам.-шефът на КФН внесе доклад и оставка

Вчера правителството препоръча това за Ралица Агайн

Борисов отрече каквато и да е политическа връзка с КФН. От думите му стана ясно, че от години не се е чувал и виждал с Ралица Агайн, а едва вчера е направил среща с шефа на КХН Карина Караиванова - когато е настанала кризата.

Според премиера България има сериозни проблеми със застраховането и като пример той посочи застраховането коли, които карат с българска регистрация в чужбина. Борисов пита логично ли е 42% от катастрофите да са с български табели и коментира, че според него всички, които говорят днес, не са експерти, а материята е изключително специфична и сложна.

Депутатите събраха кворум от раз
Обновена

Депутатите събраха кворум от раз

На извънредното заседание, поискано от БСП, дойде премиерът Борисов

Премиерът Борисов заяви, че вече е възложил на полицейските аташета да влязат във връзка и да сравнят броя на актовете на полицейските служби в другите държави.

Оставката не ни решава кардиналните въпроси, заяви още премиерът и предложи създаването на работна група с представители на всички политически партии. За да се платят парите на тези 200 000, трябва да се знае от къде ще се вземат тези пари и както кризи ще се потушават, посочи Борисов.

Всички приемат оставката на Агайн и без да виждат нейната вина

Всички приемат оставката на Агайн и без да виждат нейната вина

КФН няма вина, сигурен е Йордан Цонев