Ивайло Калфин би бил прекрасен президент. Тази позиция изрази в кулоарите на парламента лидерът на АБВ Георги Първанов, според който до този момент няма по-добър от Калфин.

Първанов поясни, че коментарът му не означава, че настоящият социален министър ще се кандидатира за държавен глава, но по мнението му би бил блестяща кандидатура.

„Да, добре, благодаря”, разсмя се Михаил Миков вместо коментар.

На въпрос дали самият Георги Първанов може да се кандидатира отново държавен глава, лидерът на АБВ препрати всички въпроси към Конституционния съд: „Ще питате конституционния съд. Конституционният съд има правото да реши този въпрос.”

На въпроса на news.bg  дали лаконичният му отговор не означава, че все пак планира да се хвърли в кандидат-президентската битка Първанов отговори още по-лаконично: „Не, не означава.”

Георги Първанов отправи и съвет към премиера Борисов във връзка с управлението. Мнението му е,че министър-председателят трябвало да организира нещата така, че да се подобри качеството на работа в отделните министерства.
С всяка следваща промяна нещата не вървят добре, убеден е Георги Първанов.

С изключителна насмешка лидерът на БСП Михаил Миков подходи към идеята Ивайло Калфин да е евентуалният общ ляв кандидат за президент. „Да, добре, благодаря”, разсмя се соцлидерът вместо коментар.