Вътрешният министър Калин Стоянов има доверие на всеки един служител и вярва на ръководителите на СДВР, Областните дирекции на МВР и на МВР, че ще се справят на местните избори. Така той откри националното съвещание в сградата на Главна дирекция "Национална полиция" относно предстоящите местния вот, който ще се проведе на 29 октомври.

Целта на съвещанието е да се създаде добра организация за основните задачи в периода на подготовката за честни и прозрачни местни избори. Успехите на МВР се дължат на личния състав на полицията, както и взаимодействието на полицията с хората, но има още какво да се подобрява, отчете той.

Стоянов вярва, че ще се проведат честни и почтени местни избори. Сигналите за купуването на гласове ще са приоритет на МВР. Срещу МВР ще започне кампания, чиято основна цел ще е да дискредитира системата. Опорни точки ще са, че се изпълняват сценарии, че могат да окажат контрол върху изборите. МВР ще се изправи с цялата си мощ, за да не допусне изборни нарушения. МВР не работи по сценарии, а по сигнали, категоричен бе Калин Стоянов.

МВР изпълнява и комплекс от мерки с цел засилване на охраната на българо-турската граница за ограничаване на нелегалната миграция. Може да се говори за драстичен спад на задържаните във вътрешността на страна на нелегалните мигранти. Над 102 000 са опитите за недопускане на минаване на границата от страна на нелегалните мигранти. 47% е намалението на мигрантите на изток на българо-сръбската граница.

Министерски съвет ще подкрепи МВР системно да работи много по-добра превенция, увери и премиерът Николай Денков по време на Националното съвещание на МВР, проведено в сградата на Главна дирекция "Национална полиция" относно предстоящите местни избори.

Както вие поемате ангажиментите си, Денков увери ,че властта ще поеме политически ангажимент да работи за превенцията на всички проблеми.

Той посочи още, че когато се работи по закон и когато се изпълняват задълженията, полицията ще има пълната политическа подкрепа в МС. Изпълнявайте задълженията си по закон, изпълнете това, което ви е поставено като задачи и винаги ще бъдат подкрепени от нас, призова ги премиерът.

Денков няма да се води от интриги и политически декларации не само заради изборите, но и заради изострената политическа обстановка. Той ще изчака МВР да направи изследване, анализ и тогава ще бъдат вземани и съответните политически и организационни решения. Премиерът разчита на професионализма на МВР, но и полицията може да разчита на властта, когато си свърши работата качествено и професионално.

МВР няма информация за "ала бала" с машините

МВР няма информация за "ала бала" с машините

Няма да се доставят нови устройства за гласуване на местния вот