"Всички леви в България трябва да се обединим и заедно да намерим начина, по който България да тръгне по правилния път." Това заяви лидерът на БСП - София Калоян Паргов при откриването на конференция на тема "Лявото: вчера, днес и утре".

Според Паргов положението на страната ни изисква спешно да бъде поставено началото на серия от дискусии в ляво. По думите му на тези дискусии трябва да се обсъдят реални политики, които дадат перспектива за бъдещето на България.

Общинарите на БСП-София са притеснени за столицата

Общинарите на БСП-София са притеснени за столицата

Столичните социалисти скочиха срещу поскъпването на водата

Паргов призна, че в лявото пространство като цяло съществуват редица противоречия, които следва да бъдат изгладени. "Затова трябва да си отговорим на въпроси като тези, какво да се прави занапред, как да реагираме на съвременните процеси, как осмисляме тези процеси и как да променим зловещата участ, как да измъкнем държавата от онази бездънна пропаст, към която вървим стремглаво през последните 28 години", допълни социалистът.

Според Паргов българските социалисти са длъжни да анализират всеки един елемент, включително и спада на електоралната подкрепа към червените през последните години. По думите му БСП трябва да изгради и адекватна политика за привличане на млади хора към партията. "И целта е не БСП да монополизира лявото пространство, а да бъде заедно с всички леви хора", обясни столичният лидер на столетницата.

Кабинетът да се самосвали всеки момент, очаква Паргов

Кабинетът да се самосвали всеки момент, очаква Паргов

Управленски хаос, имитация на външно политически успехи в управлението било характерни за кабинета Борисов 3

Предвид задаващите се местни избори през 2019 година Паргов посочи, че БСП-София трябва да организира дискусия на тема "Лявата политика и местната власт".