Общинарите от БСП и депутатите от левицата се обявиха срещу поскъпването на водата в София.

"Това е несправедливо увеличение на цената на водата", категорично заяви Калоян Паргов по време на брифинг в парламента . Той е недоволен от дейността на концесионера. По думите му 50% от софиянци са без канализация, а качеството на услугата също не е добро.

БСП - София иска да се прекрати концесията на "Софийска вода"

БСП - София иска да се прекрати концесията на "Софийска вода"

Столичните социалисти са против намеренията на КЕВР за ново поскъпване на водата

Припомняме, в края на миналата седмица БСП-София се обяви против поскъпването на водата в столицата и поискаха концесията на "Софийска вода" да бъде прекратена.

Стана ясно и че левицата има и други притеснения - например приватизацията на Общинска банка. Относно това Паргов посочи, че червените са против приватизацията на този солиден актив на СО. По мнението му интересът на столичани няма да бъдат защитени, поради което лидерът на червените в столицата иска да се спре процедурата и да бъде обявена наново. БСП ще следят сделката под лупа.

Единственият кандидат за "Общинска банка" е компания от Лихтенщайн

Единственият кандидат за "Общинска банка" е компания от Лихтенщайн

Фирмата "Новито Опортюнитис" е готова да плати за дела от 67,64% от акциите

За чистота на въздуха в София Паргов изтъкна, че именно червените първи са алармирали за проблема.  За поскъпването на синята зона, той е категоричен, че не трябва да се сравняваме с Лондон.

По думите на Паргов социалистите искат цялостни решения и то за целия град, а не само битки за чистия въздух в центъра на София. "Тези мерки са палиативни, няма да доведат до резултат", допълни той.

СО иска двойно поскъпване на синята зона в столицата
Обновена

СО иска двойно поскъпване на синята зона в столицата

Мерките са за чист въздух