Кандидатурата на г-н Карадайъ е "послание към своите избиратели, към членовете на своята партия и опит максимално да ги мобилизира". Така президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев оценява последно заявилия се като негов опонент на предстоящите на 14 ноември избори.

"Мисля, че кампанията ще бъде нормална, ако избегнем войната с компроматите", заяви Румен Радев пред журналисти преди участието си в Годишната среща на бизнеса с правителството.

Картината на кораба "Вера Су"е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента. Спрямо тази ситуация служебното правителство направи това, което прави изобщо - да се опита по някакъв начин да сложи нещата в ред, за да заработи държавата, уверен е Радев.

Радев да победи на първи тур очакват от инициативния му комитет

Радев да победи на първи тур очакват от инициативния му комитет

"Залогът на тези избори е голям"

Почти едновременно с изявлението на държавния глава дойде и новината, че машинното отделение на кораба е пълно с вода, което на практика води до формалния извод, че корабът се води за потънал.

Служебният кабинет е действал в ситуация на липса на техническа, нормативна, организационна готовност от страна на държавата за спасяване по море, според Румен Радев. "Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника", заяви Румен Радев и допълни, че служебното правителство е овладяло тази криза въпреки това и въпреки съпротивлението на корабособственика.