Виртуален форум "Голи са без книги всички народи" за българите в чужбина организира вицепрезидентът Илияна Йотова. За заглавие на форума са избрани мъдрите думи на Константин-Кирил Философ от "Проглас към Евангелието", съобщиха от администрацията на президентската институция.

Повод за този форум е Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - 24 май, когато отбелязваме Деня на Кирилицата.

Форумът е призив към сънародниците ни в странство да празнуваме заедно Кирило-Методиевото дело. Инициативата насърчава деца и младежи до 18-годишна възраст от българските общности да почетат делото на славянските първоучители св. св. Кирил и Методий.

Всички желаещи могат да се включат с рецитал на стихотворение, с песен, с прочит на любим български автор или на авторски текст, посветени на мисията на Светите братя и техните ученици. Видео записите не трябва да бъдат по-дълги от 3 минути.

За сцена на виртуалния форум в навечерието на 24 май вицепрезидентът Йотова предоставя своя канал в ютуб и официалната си страница във фейсбук. Чрез видео материалите посланията ще достигнат до всеки край на света.

Записите ще бъдат приемани на 24may.vice@gmail.com до 22 май 2020 г.