„Атака" ще изобличи на днешните дебати за вот на недоверие срещу правителството ГЕРБ за политиката им в енергийния сектор. Това се закани депутатът от „Атака" Десислав Чуколов на брифинг минути преди да започне първото заседание на парламента след евроизборите в неделя.

Чуколов напомни, че партията на Бойко Борисов е паднала от власт именно заради политиката си в сектор енергетика.

Ядосани националистите обърнаха внимание и на коалиция „България без цензура". „България без цензура" постигнаха този резултат на изборите с 50 млн. лева", обяви още атакистът и изкрещя - „Къде е сега главният прокурор и защо не разследва „България без цензура"?

Хората на Волен Сидеров очакват веднага решение на Централната избирателна комисия и се заканиха, че ще искат касиране на изборите за родните депутати в следващия Европейски парламент. „Атака" обвини ГЕРБ за това, че работи в сътрудничество с партията на Николай Бареков.

В момента партията на мутрата на Бойко Борисов работи в сътрудничество с партията на капута Бареков.

След това атакистите се насочиха към пленарна зала.

Вътре обаче Чуколов - вече от парламентарната трибуна, отново вдигна градуса в пленарна зала.

Националистите не запазиха мълчание и в отговор на съвета на ГЕРБ да напуснат НС, поискаха касиране на евроизборите у нас. Десислав Чуколов поиска от всичките народни представители да подкрепят това искане на "Атака".

Атакистите са ядосани от това, че на изборите в неделя са се купували масово гласове. "Цигани излизаха пред камерите и казват - "Ами той Бареков даде 20 лева и ние гласувахме", заяви Чуколов. Хората на Волен Сидеров искат и прокуратурата да се самосезира за сигналите с търговия на гласове.

"Призоваваме прокуратурата, както в началото на годината се затича със скорост към камерите и микрофоните да казва, че Сидеров бил лош, дори по-бързо да се отива и да каже какво мисли за тези избори", поиска още Чуколов.

Той отново отсече, че между ГЕРБ и Бареков разлика няма и се обърна към политическите си опоненти с думите - "Призовавам мутрата да си сложи капута и да излезе от нашата политика".

(Ако за превод използваме казаното от него в кулоарите, то горното изречение би трябвало да звучи така - „Призовавам Борисов (мутрата) да си сложи Бареков (капута) и да излезе от нашата политика).