Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов ще покани превозвачите на нова среща в МРРБ. Тя няма да се състои днес или утре, а ще бъде посветена на проблемите на самите превозвачи и това какво ги притеснява в новото предложение за тол система да се плаща и за втори клас пътища, обясни той пред журналисти след заседанието на Комисията по регионална политика в парламента.

По думите му не би трябвало да има проблем през последните две годините, в които не е плащано за второкласните пътища. Припомняме, че второкласните пътища бяха изключени от обхвата на тол системата допълнително.

Караджов убеден, че с тол таксите не се налива в инфлацията

Караджов убеден, че с тол таксите не се налива в инфлацията

Автомобилите също ще преминат на тол такса, но след време

Всеки да си е направил сметката и да си е пригодил системата на работа към нормалния обхват, каза Караджов. "Не възнамерявам да се срещнем и отново да разменим аргументи. Моите аргументи са ясни - леките автомобили са с участие 2/3 в момента, в размера на събираната тол такса, а тежкотоварните само с 1/3. Това уравнение трябва да се обърне", настоя вицепремиерът.

Караджов не знае защо превозвачите не са били допуснати в София за протеста пред Министерски съвет. Докато не обърнем уравнението и не възстановим справедливостта, ще продължавам да си отстоявам позицията, категоричен бе той.

Полицията спря протеста на превозвачите на подстъпите към градовете

Полицията спря протеста на превозвачите на подстъпите към градовете

Те обвиняват държавата в репресия

Според него позицията на един министър не е ценност - това заяви той в отговор на въпрос дали е готов да си подаде оставката, каквото е едно от исканията на превозвачите. Като му вземете оставката на един министър, това не представлява ценност, въпросът е какво трябва да се направи. Трябва да се отстои принципът "който повече ползва, повече да заплаща и който повече замърсява, повече да заплаща". Когато принципът намери своето отражение в новите тарифи на тол системата, тогава съм си изпълнил дълга към всички български граждани, каза още Караджов.

Малко над 110 млн. лв. са платени на пътните фирми

Малко над 110 млн. лв. са платени на пътните фирми

Гроздан Караджов обясни забавянето на плащанията с проверки в НАП