Не сте изпратен в ЕП, за да обслужвате интересите на розово-зелените марионетки. Това написа в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Повод за неговият пост в социалната мрежа е коментар от евродепутата Радан Кънев, който обясни, че не познава авторите на петиция за строежа на АМ "Струма" и има опасност проектът да се провали

Радан Кънев не познавал авторите на петиция за АМ "Струма"

Радан Кънев не познавал авторите на петиция за АМ "Струма"

Борисов не можел да приеме, че разобличил схеми за данък върху самолетните билети

"За пореден път алогичен коментар от Радан Кънев. Отново хули срещу нещо, което ние в България се опитваме да направим, за да подобрим живота на над 200 хил. хора, които живеят в югозападната част на страната", се казва в изявлението на лидера на ВМРО.

"Г-н Кънев, спрете да петните името на България в ЕП. Не за това сте изпратен в Европарламента, нито да обслужвате интересите на розово-зелените марионетки, които взимат милиони, за да броят мравките в Кресненското дефиле, докато гледат планината от луксозните спа хотели", пише Каракачанов. 

"Същите тези, подкрепени от същите като Вас ултралиберали от ДБ спряха строежа на втория лифт в Банско и изядоха хляба на хиляди семейства, на стотици малки и средни предприемачи в региона", обяснява военният министър и обвинява Кънев, че е станал техен говорител като е застанал срещу държавата си и икономическия напредък на целия район.

"Жалко е предвид поредната демонстрация на антибългаризъм, че на табелката с името Ви в ЕП стои и името на България", пише Каракачанов.

Държавата ни има нужда от АМ "Струма". Хората в региона имат нужда от икономически растеж, който може да се постигне с адекватна за динамиката на ЕС инфраструктура, обяснява лидерът на ВМРО в социалната мрежа.

По думите му работещият сега път е единствената връзка с част от Югозападна България. Ако стане бедствие, авария или проблем, засягащ националната сигурност, този регион може да се окаже напълно изолиран, пише Каракачанов. По думите му там е имало над 500 катастрофи с 235 жертви през последните години.

Каракачанов обвинява Кънев, че вади евтини политически дивиденти и иска да похарчи още няколко стотици милиона повече за тунели и други съоръжения, платени от данъкоплатците.