През последните години МиГ-29 остана единственият изтребител, който защитава родното небе. Ние съвсем скоро ще пристъпим към нови изтребители - Ф-16, но това няма да отмени ролята на МиГ-29. Този самолет е още отворена страница, на която може да се пише.

Това заяви военният министър Красимир Каракачанов пред военните от авиобаза Граф Игнатиево и към ветераните, служили в защита на България. На срещата между различни поколения пилоти и авиационни специалисти в авиобаза Граф Игнатиево беше отбелязана годишнината от въвеждането на въоръжение на самолети МиГ-29

МС одобри проектите за ремонт на самолетите МиГ-29 и Су-25

МС одобри проектите за ремонт на самолетите МиГ-29 и Су-25

Предоставят се до 81 294 416 млн. лв. без ДДС за МиГ-29 и до 99 012 000 лв. с ДДС за Су-25

Каракачанов бе категоричен, че придобиването на нови образци въоръжение и техника не отрича възможностите на МиГ-29. В ход са преговори за доставка на резервни части и допълнително оборудване за този самолет.

"Проектът 8 плюс 2 самолета да бъдат в експлоатация за мен би бил полезен за Българската армия", категоричен беше министър Каракачанов. Той увери, че ще подкрепя предложенията за възстановяването на всяка бойна техника, която може да бъде полезна за поддържане или увеличаване на способностите на въоръжените ни сили

Заедно с началника на отбраната ген. Андрей Боцев бяха наградени ветерани и военнослужещи от Военновъздушните сили.

Един от първите пилоти на изтребителите МиГ-29 о.р. подполковник Георги Георгиев и старши лейтенант Александър Велинов - най-младият пилот в авиобазата валидираха пощенска марка в блок. Беше представен филмът на Военния телевизионен канал "Магията МиГ-29", посветен на юбилея.

МиГ-29 и Су-25 са нужни за отбраната, поне докато се купят нови

МиГ-29 и Су-25 са нужни за отбраната, поне докато се купят нови

Константин Попов обясни, че има нужда от съвременна армия, макар да сме я забравили

В събота, 29 юни, в авиобазата ще бъде отбелязана 20-та годишнита на вертолет БЕЛ-206, 30-та годишнина на самолет МиГ-29 и 40-та годишнина на вертолет Ми-24. Полетите ще наблюдават началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, висши военни от Българската армия.

Да мислим за нови радари, за ПВО, призоваха от Софийския форум за сигурност

Да мислим за нови радари, за ПВО, призоваха от Софийския форум за сигурност

Повод за изказването им са думите на Каракачанов за ремонт на Су-25 и на МиГ-29

Малко по-рано Каракачанов обясни, че разчита ремонтът на щурмовите изтребители Су-25 да бъдат направени от Беларуската фирма, с която страната ни има договор. 

Каракачанов: Ремонтираме Су-25 без руски специалисти

Каракачанов: Ремонтираме Су-25 без руски специалисти

Ресурсът на единия самолет вече е изтекъл, обясни вътрешния министър